Politiikasta kouluissa

Lukuaika: 1 min. 

 

Mistä terrorismi johtuu? Miksi Iso-Britannia on eroamassa Euroopan unionista ja miltä unionin tulevaisuus näyttää? Miten Donald Trumpista oikein tuli Yhdysvaltain presidentti? Mitä se populismi oikein tarkoittaa? Miksi Euroopassa tapahtuvasta väkivallasta uutisoidaan niin paljon, vaikka Irakissa ja Syyriassa kuolee paljon enemmän ihmisiä?

Maailma on muutosten kourissa, ja tämä näkyy myös luokkahuoneissa. Politiikasta kouluissa on Politiikasta-verkkolehden uusi toimintamuoto, jossa yläkouluille ja toisen asteen oppilaitoksille tarjotaan mahdollisuus saada yhteiskunnan tutkija kylään keskustelemaan oppilaiden toivomista ajankohtaisista aiheista.

Tavoitteena on tarjota erityisesti historian ja yhteiskuntaopin opettajille asiantuntija-apua nykytilanteessa, jossa oppikirjat vanhenevat nopeasti ja yhteiskunnalliset asiat mietityttävät ja ahdistavatkin nuoria silminnähden enemmän kuin vielä muutama vuosi sitten.

Oppilaille vierailut antavat parempia valmiuksia seurata yhteiskunnallista keskustelua ja arvioida siinä esitettyjä väitteitä. Niiden tarkoitus on herättää kiinnostusta perehtyä tapahtumien taustoihin laajemmin. Tutkijoille vierailut tarjoavat arvokasta kokemusta tieteen yleistajuistamisesta sekä nuorten asenteista ja mielenkiinnon kohteista.

Syksyn 2017 aikana vierailemme kouluissa eri puolilla Suomea puhumassa esimerkiksi terrorismista, presidentinvaaleista ja Euroopan unionin tulevaisuudesta.

Oletko kiinnostunut osallistumaan?

Haku kevään 2018 vierailuihin on käynnissä nyt. Ilmoita kiinnostuksestasi saada tutkija kylään täyttämällä alla oleva lomake 15.1.2018 mennessä. Vierailu on kouluille ilmainen.

Lisätietoja Politiikasta kouluissa -toiminnasta antaa Leena Malkki (leena.malkki@helsinki.fi).