Politiikasta taidetta: Iltapäiväkävelyllä tutkijan kanssa

Iltapäiväkävelyllä tutkijan kanssa -sarjassa katsotaan maailmaa tieteen ja taiteen näkökulmasta

Helsinki, Rooma, Pariisi tai vaikkapa Berliini… Oletko koskaan miettinyt, miltä maailman ikoniset kaupunki- ja kulttuurikohteet näyttävät eri alojen asiantuntijoiden silmin katsottuna?

Uudessa Iltapäiväkävelyllä tutkijan kanssa -sarjassa vieraillaan eri kohteissa Suomessa ja ulkomailla ja katsotaan edessä levittäytyvää maisemaa tutkijan näkökulmasta. Ääneen pääsevät eri alojen asiantuntijat, jotka esittelevät Politiikasta-lehden lukijoille omalle tieteen- tai taiteenalalleen merkityksellisiä kohteita kuvan ja sanan keinoin.

Kutsumme sarjassa tutkijoita, taiteilijoita ja muita oman alansa ammattilaisia kertomaan valitsemistaan kohteista oman erityisasiantuntemuksensa pohjalta. Kukin sarjassa mukana olevista tutkijoista suunnittelee lyhyen kävelykierroksen sekä siihen liittyvän vapaamuotoisen opastuksen.

Nämä reitit äänitettyine opastuksineen kootaan virtuaaliseen karttaan, jota selaamalla on mahdollista tutustua sarjan eri kohteisiin niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin. Lukijat voivat myös halutessaan käyttää karttaa omalla mobiililaitteellaan toteuttaakseen kävelykierrokset vieraillessaan sarjassa mukana olevissa kaupungeissa.

Lue lisää sarjan omilta sivuilta.

Ensimmäisessä jaksossa tutustutaan Roomaan

Oppaana toimii Suomen Rooman-instituutin tutkijalehtori Elina Pyy.

Pyy on historioitsija, joka on omassa tutkimuksessaan perehtynyt roomalaiseen kirjallisuuteen ja antiikin jälkivaikutukseen. Parhaillaan hän keskittyy tutkimaan antiikin ajan mytologiaa ja näiden myyttien toisintoja 2000-luvun elokuva- ja tv-fiktiossa.

Pyyn opastaman kierroksen aikana tutustutaankin antiikin ajan mahtavimpaan ja kenties myös maskuliinisimpaan valtakuntaan sen naishahmojen kautta. Kierroksen aikana vieraillaan viidellä eri Augustuksen aikakauden monumentilla, joiden kautta Pyy kertoo keisarin elämässä vaikuttaneista naisista. Augustus eli vuosina 63 eaa. – 14 jaa., ja vallassa hän oli vuosina 27 eaa. – 14 jaa.

Tutustumme kierroksen aikana muun muassa keisari Augustuksen siskoon Octaviaan, hänen vaimoonsa Liviaan ja tyttäreensä Juliaan sekä Egyptiä Rooman sisällissotien aikana hallinneeseen Kleopatraan.

Tutustu ensimmäisen jakson sisältöön tästä linkistä.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top