Mikä?

Palkittu Politiikasta on Valtiotieteellisen yhdistyksen verkkolehti, jonka tehtävänä on yhteiskuntatieteiden, erityisesti politiikan tutkimuksen, yleistajuistaminen. Politiikasta tekee tutkimuksesta ymmärrettävää, kiinnostavaa ja hyödyllistä. Haluamme parempaa julkista keskustelua!

Politiikasta julkaisee tutkijoiden ja yhteiskuntatieteilijöiden artikkeleita ja arvioita ajankohtaisista ja ajattomista poliittisista kysymyksistä ja politiikan tutkimuksesta. Vuoden 2016 luetuin artikkeli sai yli 10 000 lukijaa. Vuoden 2016 aikana verkkolehdessä vierailtiin lähes 200 000 kertaa.

Haluamme tarjota tutkijoiden analyyseja mahdollisimman monipuolisesti: kirjoitettuna, kuvattuna ja luettuna. Monipuolisuus tarkoittaa myös monikielisyyttä: julkaisemme analyyseja suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Politiikasta-verkkolehden kansainvälinen julkaisutunnus on ISSN 2323-7090. ISSN-tunnuksen saaneiden verkkojulkaisujen tiedot viedään kansallisbibliografian lisäksi kansainväliseen ISSN Portal -tietokantaan.

Verkkojulkaisutunnuksen avulla tutkijat voivat lisätä Politiikasta-verkkolehteen kirjoittamansa artikkelit yliopiston tietokantoihin.

Lehdessä julkaistut kirjoitukset edustavat kirjoittajien henkilökohtaisia näkemyksiä.

Saimme vuonna 2016 Suomen tiedekustantajien liitolta tunnustuspalkinnon merkittävästä panoksesta tutkimustiedon välittämisessä julkiseen keskusteluun ajankohtaisista poliittisista kysymyksistä. Olimme myös vuoden 2016 Liikutu tiedosta -palkinnon finaaliehdokkaana. Vuosina 2017–2018 lehden päärahoittaja on Koneen Säätiö.

Otamme mielellämme vastaan kommentteja ja ehdotuksia.

Toimitus

toimitus(at)politiikasta.fi

Päätoimittaja Johanna Vuorelma
johanna(at)politiikasta.fi

Toimitussihteeri Maija Lähteenmäki
maija(at)politiikasta.fi

Lue ohjeet kirjoittajalle ja tarjoa juttua toimituksen osoitteeseen.

 

 

Politiikasta kiittää lämpimästi tukijoitaan vuosien varrelta:

 

 

 

 

 

pinkki-Koneensaatio-logo

 

 

 

Tiedekustantajat

 

 

 

 

 

Tiedetoimittajat

 

 

 

 

jyu-logo-hdpi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

KPTS_header