Miksi lukea Politiikasta?

Lukijamme kertovat, mitä Politiikasta.fi heille tarjoaa.

Samuel Lindholm
”Seuraan Politiikasta-verkkolehteä, koska se käsittelee ajankohtaisia ja ajattomia kysymyksiä asiantuntevasti ja yleistajuisesti. Pysy sinäkin kärryillä politiikasta ja politiikan tutkimuksesta!”

Samuel Lindholm, tutkijatohtori, Jyväskylän yliopisto

Helmiina Suhonen, tuottaja
”Seuraan työssäni uutisvirtaa herkeämättä, mutta kun kaipaan syväsukellusta, hakeudun Politiikasta-lehden äärelle. Ajankohtaiset ilmiöt ja kohut saavat usein kontekstin ja mittasuhteet. Saatan myös bongata jonkun uuden kiinnostavan tutkimuksen tai asiantuntijan, jonka kanssa jatkan aiheesta vielä eteenpäin.”

Helmiina Suhonen, Uutispodcastin tuottaja, Yle

Hannu-Pekka Ikäheimo
”Olen hyödyntänyt Politiikasta-verkkolehden artikkeleita puheenvuoroja valmistellessa ja hankesuunnittelun tukena. Asiantuntijoilla on harvoin aikaa kahlata läpi laajaa joukkoa tutkimusartikkeleita. Vain yleistajuistamalla ja popularisoimalla voidaan varmistaa tutkimustiedon laajempi yhteiskunnallinen vaikuttavuus.”

Hannu-Pekka Ikäheimo, projektijohtaja, Sitra

Johanna Moisio, Tieteentekijöiden liiton toiminnanjohtaja
”Politiikasta tarjoaa ainutlaatuista, tutkimukseen perustuvaa, asioita laajemmin taustoittavaa tietoa, joka on ajan hermolla. Mistään muualta ei löydy yhtä korkeatasoista, mutta samalla ajankohtaisiin teemoihin tarttuvaa politiikan tiedeverkkolehteä. Suosittelen ottamaan Politiikasta seurantaan.”

Johanna Moisio, Tieteentekijöiden liiton toiminnanjohtaja

Toimittaja ja podcastaaja Tuomas Peltomäki
”Politiikan journalismi ja sen esille nostamat, milloin mitäkin asiaa kommentoivat puhuvat päät kietoutuvat yhä useammin osaksi samaa kuohuja suoltavaa helvetinkonetta. Siksi tarvitaan myös omaehtoista, syvällistä ja tutkimuksen omista lähtökohdista kumpuavaa journalismia – mutta sellaista, ettei se jo julkistuessaan maistu tomulta. Siksi Politiikasta.”

Tuomas Peltomäki, podcastaaja

Vapaa tiedetoimittaja Mikko Pelttari
”Minua kiinnostaa päästä päiväntapahtumien ja uutisaiheiden taakse. Verkkolehdelle on suuri vahvuus, jos se uskaltaa ottaa askeleen etäisyyttä ja pohtia, mitä on jäänyt sanomatta ja mitä poliittisissa keskusteluissa todella on meneillään. Politiikasta.fi tekee tätä, tarjoaa asiantuntemusta ja tuoreita näkökulmia. Siksi se on aarre, ja kaikkien kannattaisi sitä lukea.”

Mikko Pelttari, vapaa tiedetoimittaja

Tuija Brax, oikeusvaltiokeskuksen johtaja 
Kuva: Veikko Somerpuro
”Politiikasta.fi, pintaa syvemmältä, mutta ei pohjamutia myöten kaikkeen aluskasvillisuuteen takertuen. Analyyttistä ja kansantajuista samassa paketissa.”

Tuija Brax, Oikeusvaltiokeskuksen johtaja

”Politiikasta-lehti tarjoaa mielenkiintoisen näkökulman suomalaiseen yhteiskunnalliseen keskusteluun. Kirjoittajakunta on kiinnostava, ja sivusto on huikea sitaattien ja viittausten lähde omassa työssäni.”

Katleena Kortesuo, viestinnän valmentaja ja tietokirjailija

”Mediakentän keskittyessä Politiikasta-lehden kaltaiset julkaisut ovat entistä merkittävämpiä keskustelun ja näkökulmien monipuolistamisessa. Samaten aikana, jona totuus ja valetieto käyvät yhä kovempaa kamppailua, on suuri tarve tutkimukseen pohjautuvalle tiedolle, jonka Politiikasta-lehti esittää ymmärrettävästi ja yleistajuisesti.”

Veronika Honkasalo, kansanedustaja, Vasemmistoliitto

”Päiväkohtaisen keskustelun hetteikössä vaellan politiikasta.fi-sivulle katsomaan, josko aikalaisaiheisiin löytyisi pidempää perspektiiviä ja kunnollisempaa kontekstia. Kun väsyn journalismin hätäiseen reaktiivisuuteen ja kaipaan pidempää mieltä, tyynnyn yhteiskunnallista tehtäväänsä täyttävien tutkijoiden seurassa.”

Kaarina Hazard, vapaa kirjoittaja

”Politiikasta-lehden ehdottomia vahvuuksia ovat asiantuntijuus, ajankohtaisuus ja aiheiden monipuolisuus. Lehti on usein ajan hermolla asiantuntevan kirjoittajajoukkonsa kanssa. Siten se onnistuu tuomaan uusia, syventäviä näkökulmia esillä oleviin aiheisiin. Kun keskustelu velloo, Politiikasta.fi kertoo taustoittaen, mitkä kehityskulut ovat tähän johtaneet.”

Robert Sundman, toimittaja, Yle

”Olen ollut Politiikasta-lehden säännöllinen lukija jo vuosien ajan. Sieltä saa pintaraapaisua syvällisemmän analyysin siitä, mitä maailmassa tapahtuu. Suosittelen!”

Erkka Railo, politiikan asiantuntija, MustRead

”Yhä nopeatahtisemman ja lyhytjänteisemmän uutisvirran vastapainoksi tarvitaan laadukasta, tutkittuun tietoon nojaavaa luettavaa, joka auttaa selkiyttämään ajatuksia ja avartamaan omaa käsitystä yhteiskunnasta. Sellaisen äärelle on ilo pysähtyä, ja siksi Politiikasta on erinomaista luettavaa.”

Iiris Suomela, kansanedustaja, vihreät

Scroll to Top