Kirjoittajaohjeet

Politiikasta on tiedettä yleistajuistava lehti. Julkaisemme tutkijoiden analyyseja yhteiskunnallisista ilmiöistä ja yhteiskunnallisesta tutkimuksesta suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Tyyli ja muoto

Artikkelien suosituspituus on alle 10 000 merkkiä. Verkkokirjoittamisessa lyhyiden kappaleiden merkitys kasvaa. Kappaleiden pituus on virkkeen pituudesta riippuen yhdestä muutamaan virkkeeseen. Suosi lyhyitä mutta kokonaisia virkkeitä, älä käytä listoja.

Vältä akateemista jargonia, koska lehden tarkoituksena on palvella laajaa yleisöä. Väliotsikot ovat tarpeellisia. Vieraskieliset sitaatit käännetään tekstin kielelle.

Tekstiin voi liittää mukaan tarpeellisia, tarkentavia linkkejä. Linkit on tarkoitettu lisätietojen katsomiseen ja viittausten merkitsemiseen. Tekstiin tulevat linkit lisätään hakasulkuihin siihen kohtaan, johon ne on tarkoitettu.

Huomaathan, että tekstin on avauduttava lukijalle pelkkänä tekstinä myös ilman linkkien avaamista.

Muotoile tekstisi niin, että kaikki mahdolliset viitteet ovat tekstissä linkkeinä. Viittaa tarpeelliseen. Yleistajuisena julkaisuna emme käytä sisäisiä tai ala- tai loppuviitteitä emmekä erillisiä lähdeluetteloita. Toimituspäällikkö auttaa tarvittaessa viitteiden muotoilussa.

Toimitusprosessi

Vaikka otamme mielellämme vastaan ehdotuksia ja ideoita, emme voi kommentoida keskeneräisiä kirjoituksia. Päätoimittajat tekevät julkaisupäätöksen jokaisen kirjoituksen kohdalla erikseen valmiin käsikirjoitustarjouksen pohjalta.

Julkaisupäätöksen jälkeen toimituspäällikkö toimittaa kirjoituksen julkaisuvalmiiksi yhdessä kirjoittajan kanssa. Kaikki lehdessä julkaistava materiaali käy läpi saman toimitusprosessin.

Lähetä näiden ohjeiden mukaan viimeistelty käsikirjoitusehdotus osoitteeseen toimitus@politiikasta.fi. Liitä mukaan kirjoittajaesittelysi.

Katso myös toimituspäällikön kielenhuoltovinkit.