Miksi kirjoittaa Politiikasta?

Kirjoittajamme kertovat, miksi he ovat valinneet Politiikasta.fi -sivuston.

 

”Politiikasta on kuin uuden, uljaan yhteiskunnan toiveuni: ketterä, monipuolinen, verkostoitunut ja resilientti. Se on ollut erittäin toimiva tapa julkaista retorisia analyysejani päivänpoliittisista, polttavistakin ilmiöistä. Politiikasta on tärkeä kanava yhteiskuntatieteilijöille olla osa yhteiskuntaa tässä ja nyt.”

Jouni Tilli, valtio-opin yliopistolehtori, Jyväskylän yliopisto

 

”Politiikasta tarjoaa tutkijalle erinomaisen kanavan linkittää tuoretta tutkittua tietoa osaksi laajempia yhteiskunnallisia ilmiöitä. Yhteiskuntatieteellinen tutkimus elää ja hengittää aina ajassa ja on hienoa, että Politiikasta tarjoaa mahdollisuuden käydä tutkittuun tietoon perustuvaa kansalaiskeskustelua. Eurooppa-tutkijana koen, että julkaisemalla tällä foorumilla osaltani autan ihmisiä ymmärtämään, mitä Euroopassa tällä hetkellä tapahtuu.”

Kimmo Elo, erikoistutkija, Eduskuntatutkimuksen keskus, Turun yliopisto

 

”Politiikasta-lehti tarjoaa erinomaisen kanavan tutkittuun tietoon perustuvalle ajankohtaiskommentoinnille. Olen kirjoittanut omista tutkimusaiheistani ja -projekteistani lehteen mielelläni, sillä toimitus suhtautuu juttuideoihin avarakatseisesti ja auttaa juttujen muokkaamisessa. Tällaisten kanavien avulla tieto tutkimuksesta leviää tehokkaammin kuin vaikkapa journaalijulkaisemisen kautta.”

Timo Harjuniemi, valtio-opin tutkijatohtori, Helsingin yliopisto