Mikä?

 

Lue ohjeet kirjoittajalle ja tarjoa juttua toimituksen osoitteeseen!

Palkittu Politiikasta on Valtiotieteellisen yhdistyksen lehti, jonka tehtävänä on yhteiskuntatieteiden, erityisesti politiikan tutkimuksen, yleistajuistaminen. Politiikasta tekee tutkimuksesta ymmärrettävää, kiinnostavaa ja hyödyllistä. Haluamme parempaa julkista keskustelua!

Politiikasta julkaisee tutkijoiden ja yhteiskuntatieteilijöiden artikkeleita ja arvioita ajankohtaisista ja ajattomista poliittisista kysymyksistä ja politiikan tutkimuksesta. Vuoden 2018 aikana sivustolla vierailtiin lähes 230 000 kertaa.

Haluamme tarjota tutkijoiden analyyseja mahdollisimman monipuolisesti: kirjoitettuna, kuvattuna ja luettuna. Monipuolisuus tarkoittaa myös monikielisyyttä: julkaisemme analyyseja suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Politiikasta-lehden kansainvälinen julkaisutunnus on ISSN 2323-7090. ISSN-tunnuksen saaneiden verkkojulkaisujen tiedot viedään kansallisbibliografian lisäksi kansainväliseen ISSN Portal -tietokantaan.

Verkkojulkaisutunnuksen avulla tutkijat voivat lisätä Politiikasta-lehteen kirjoittamansa artikkelit yliopiston tietokantoihin. Artikkelit luokitellaan yleistajuisiksi julkaisuiksi.

Lehdessä julkaistut kirjoitukset edustavat kirjoittajien henkilökohtaisia näkemyksiä.

Politiikasta palkittiin vuonna 2019 Suomen tiedetoimittajain liiton vuoden tiedeviestintäpalkinnolla. Saimme myös vuonna 2016 Suomen tiedekustantajien liitolta tunnustuspalkinnon merkittävästä panoksesta tutkimustiedon välittämisessä julkiseen keskusteluun ajankohtaisista poliittisista kysymyksistä. Olimme myös vuoden 2016 Liikutu tiedosta -palkinnon finaaliehdokkaana. Vuosina 2017–2022 lehden päärahoittaja on Koneen Säätiö.

Otamme mielellämme vastaan kommentteja ja ehdotuksia.

Toimitus

toimitus(at)politiikasta.fi

Vastaava päätoimittaja Mikko Poutanen
mikko.poutanen(at)politiikasta.fi

Toimituspäällikkö Maija Lähteenmäki
maija(at)politiikasta.fi

 

 

Politiikasta kiittää lämpimästi tukijoitaan vuosien varrelta: