Mikä?

Palkittu Politiikasta on Valtiotieteellisen yhdistyksen lehti, jonka tehtävänä on yhteiskuntatieteiden, erityisesti politiikan tutkimuksen, yleistajuistaminen

Politiikasta tekee tutkimuksesta ymmärrettävää, kiinnostavaa ja hyödyllistä. Haluamme parempaa julkista keskustelua!

Politiikasta julkaisee tutkijoiden ja yhteiskuntatieteilijöiden artikkeleita ja arvioita ajankohtaisista ja ajattomista poliittisista kysymyksistä ja politiikan tutkimuksesta. Vuoden 2020 aikana sivustolla vierailtiin jopa yli 289 000 kertaa.

Haluamme tarjota tutkijoiden analyyseja mahdollisimman monipuolisesti: kirjoitettuna, kuvattuna ja luettuna. Monipuolisuus tarkoittaa myös monikielisyyttä: julkaisemme analyyseja suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Lue ohjeet kirjoittajalle ja tarjoa juttua toimituksen osoitteeseen!

Politiikasta-lehden kansainvälinen julkaisutunnus on ISSN 2323-7090. ISSN-tunnuksen saaneiden verkkojulkaisujen tiedot viedään kansallisbibliografian lisäksi kansainväliseen ISSN Portal -tietokantaan.

Verkkojulkaisutunnuksen avulla tutkijat voivat lisätä Politiikasta-lehteen kirjoittamansa artikkelit yliopiston tietokantoihin. Artikkelit luokitellaan yleistajuisiksi julkaisuiksi.

Politiikasta on osa yleistajuisten suomalaisten tiedejulkaisijoiden TUTKITUSTI. -verkostoa.

Lehdessä julkaistut kirjoitukset edustavat kirjoittajiensa henkilökohtaisia näkemyksiä.

Politiikasta palkittiin vuonna 2019 Suomen tiedetoimittajain liiton vuoden tiedeviestintäpalkinnolla. Saimme myös vuonna 2016 Suomen tiedekustantajien liitolta tunnustuspalkinnon merkittävästä panoksesta tutkimustiedon välittämisessä julkiseen keskusteluun ajankohtaisista poliittisista kysymyksistä. Olimme myös vuoden 2016 Liikutu tiedosta -palkinnon finaaliehdokkaana.

Otamme mielellämme vastaan kommentteja ja ehdotuksia.

Ota yhteyttä toimitukseen

Vastaava päätoimittaja Mikko Leino
mikko.leino(at)politiikasta.fi

Toimituspäällikkö Hanne Vuorela
toimitus(at)politiikasta.fi

Tukijat

Vuosina 2017–2022 lehden päärahoittaja on Koneen Säätiö.

Politiikasta kiittää lämpimästi tukijoitaan vuosien varrelta:

Scroll to Top