Instruktioner

Politiikasta publicerar artiklar och recensioner.

Artiklarna är max 10 000 tecken långa analyser av samhälleliga fenomen. Artiklarna kan även vara av mer polemisk stil. Recensionerna berör böcker, filmer, konferenser eller vad som helst där man kan hitta ett intressant forskningsperspektiv på något politiskt.

Skribenterna ombes skicka de språkgranskade manuskripten per e-post till redaktionen toimitus@politiikasta.fi. Redaktionschefen editerar texterna tillsammans med skribenten.

Ta gärna hänsyn till att mellanrubriker och korta stycken är viktiga för att göra texter lättlästa på nätet. I regel består styckena av endast två till tre meningar!

Politiikasta har som ambition att popularisera vetenskap. Undvik därför onödig akademiska jargon och uttryck det du vill säga på ett sätt som förstås utan kunskap om områdesspecifika begrepp.

Lägg med länkar till källor vid behov. Var vänlig och lägg länken inom klamrar i texten vid det ställe där du önskar placera hänvisningen. Formulera texten så att alla hänvisningar är inbakade i texten som länkar. Citat på främmande språk översätts i regel till textens språk.
Se gärna även redaktionschefens tips för språkvård.