Politiikasta-lehti etsii uusia jäseniä toimituskuntaan

Innostaako tiedeviestintä? Sytyttääkö yhteiskunnallinen keskustelu? Kiinnostaako luova ideointi ja niiden toteuttaminen?

Politiikasta kutsuu uusia jäseniä mukaan toimituskuntaan

Politiikasta on Valtiotieteellisen yhdistyksen julkaisema verkkolehti, joka tekee yhteiskuntatieteellisestä tutkimuksesta ymmärrettävää, kiinnostavaa ja ajankohtaista. Kutsumme nyt uusia jäseniä toimituskuntaamme.

Politiikasta kehittää jatkuvasti uusia tapoja yleistajuistaa tiedettä ja toimii yhteistyössä muiden tiedemedioiden kanssa. Tarvitsemme uusia tekijöitä laajentuaksemme ja kehittyäksemme.

Haluatko kokeilla tiedetapahtumien järjestämistä? Tuottaa podcasteja tai tehdä videoita? Kehittää yhteistyöverkostoja? Ideoida juttusarjoja? Kääntää tekstejä? Rakentaa siltoja tieteen ja taiteen välille? Miettiä uusia tiedeviestinnän tapoja kommunikoida sekä tutkijayhteisön että laajempien yleisöjen kanssa? Tai jotain aivan muuta? Kerro meille, mitä!

Toivomme toimituskuntaamme yhteiskuntatieteiden tutkijoita eri yliopistoista, muista instituutioista, verkostoista ja oppiaineista. Toimituskunnassa toimiminen perustuu vapaaehtoisuuteen ja tarjoaa väylän harjoittaa tutkijan yhteiskunnallista vuorovaikutusta.

Kerro meille, millaista sisältöä haluaisit tuottaa, millaisia ideoita sinulla olisi verkkolehden tulevaisuudesta ja mitä voisit tuoda mukanasi toimituskuntaan. Lähetä vapaamuotoinen hakemus maanantaihin 2.3. mennessä osoitteeseen toimitus@politiikasta.fi.

Lisätietoja toimituskunnassa työskentelystä:
Vastaava päätoimittaja Mikko Poutanen (mikko.poutanen@politiikasta.fi)
Päätoimittaja Leena Malkki (leena.malkki@helsinki.fi)

2 ajatusta aiheesta “Politiikasta-lehti etsii uusia jäseniä toimituskuntaan”

  1. Pseudonyynmi

    Toivottavasti löydätte uutta verta toimitukseen. Politiikasta.fi on ollut harvinaisen onnistunut konsepti omalla kentällään. Palkintojakin on tullut.

    Valitettavasti juttujen määrä on kuitenkin romahtanut parin viime vuoden aikana. Tuntuu, että romahdusta on pyritty paikkaamaan audiovisuaalisella sisällöllä. En tiedä, minkälaista analytiikkaa teillä on käytössä, mutta hypoteesina esitän, että tämänkaltainen sisältö ei välttämättä tavoita kohderyhmää. Politiikasta.fi on lukevien ihmisten areena.

    Toki lukijatkin voisivat laittaa kynänsä paperille. Siinä näkijät missä tekijät.

    1. Mikko Poutanen

      Hei ja kiitos palautteesta!

      Juttujen määrä on omien metriikkojemme mukaan säilynyt melko lailla samana viime vuodet. Esimerkiksi vuonna 2019 julkaisimme 148 artikkelia, raatia, kysy politiikasta -tekstiä, tai arviota. Eli siis lähes 150 tekstipohjaista julkaisua, 365 päivässä. Tämä on melko huikea saavutus, jos lasketaan että vuodessta 2019 oli noin 250 arkipäivää (julkaisemme lauantaisin vain poikkeustilanteissa).

      Saavutus on vielä merkittävämpi ottaen huomioon että Politiikasta lomailee koko heinäkuun, eli tässä kuussa julkaisuja ei tullut (ts. julkaisuun soveltujen arkipäivien määrä vähenee entisestään). Olemme jopa pohtineet että saatamme julkaista liian usein, eivätkä yksittäiset jutut ehdi löytää yleisöön ennenkuin jo uusi julkaisu tulee prosesseista ulos! 🙂

      Podcastit ja muu audiovisuaalinen sisältö tulee vielä yllä mainitun lisäksi. Määrällisesti se kuitenkin on murto-osa kokonaisuudesta. Audiovisuaalisella sisällöllä ei ole tarkoitus – jatkossakaan – korvata perinteistä artikkeliformaattia. Ei siis hätää, Politiikasta on jatkossakin lukevan ihmisen tiedejulkaisu.

      Tämä ei kuitenkaan voi estää meitä ideoimasta uusia juttuformaatteja, joiden tekeminen kiinnostaa toivottavasti monipuolisia yleisöjä, ja joiden tekeminen myös innostaa toimituskuntaa.

      Metriikkaamme tietenkin seuraamme jatkuvasti, pohtien miten saavutamme yleisömme parhaiten.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top