Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

100-vuotiaan Suomen muistin politiikkaa

24.11.2017 ǀ 16:0018:00

Lapset katua kraappaamassa Raahen Saaristokadulla 1923. Kuva: Samuli Paulaharju.

Politiikasta ja Kansallismuseo järjestävät Suomi100-teemaan liittyen keskustelutilaisuuden Kansallismuseossa (Mannerheimintie 34, 00100 Helsinki) 24.11. klo 16–18 Suomen nationalistis-poliittisista historianarratiiveista: mitä kerromme ja korostamme, mitä puolestaan jätämme kertomatta?

Kansallismuseon Suomi100-juhlavuoden näyttely Julkinen ja kätketty Suomi muistuttaa historiamme ilmiöistä tai vaiheista, joista on vaikea tuntea kollektiivista ylpeyttä. Kuvat kertovat muun muassa sisällissodasta, suomalaisista natseista, huumeista, lakoista, lapsityövoimasta sekä osattomuudesta, kurjuudesta ja nälänhädästä.

Filosofi ja historioitsija Ernest Renanin mukaan kansakuntia määrittää yhtä paljon se, mitä ihmiset kollektiivisesti unohtavat kuin se, mitä he puolestaan muistavat. Oman historian voittojen ja saavutusten korostamisella ja toisaalta varjopuolien unohtamisella ja peittelyllä on kuitenkin omat vaaransa.

Mukana keskustelemassa ovat Euroopan historian professori Laura Kolbe (Helsingin yliopisto), talous- ja sosiaalihistorian professori Antti Häkkinen (Helsingin yliopisto), historiallis-yhteiskuntatiedollisen kasvatuksen emeritusprofessori Sirkka Ahonen ja mediahistorian tutkija Jukka Kortti (Helsingin yliopisto).

Tilaisuus järjestetään Julkinen ja kätketty Suomi -näyttelyssä ja se on avoin ja maksuton. Katso tapahtuma Facebookissa.

Katso myös aiheeseen liittyvä Politiikasta-raati: mitä kerromme ja korostamme, mitä puolestaan jätämme kertomatta?

Tiedot

Päivämäärä:
24.11.2017
Aika:
16:00–18:00
Tapahtumaluokka:
Kotisivu:
https://www.facebook.com/events/900694453427064/

Järjestäjä

Politiikasta
Sähköposti
toimitus@politiikasta.fi
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto

Tapahtumapaikka

Suomen kansallismuseo
Mannerheimintie 34
Helsinki, 00100 Finland
+ Google Map
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto
Scroll to Top