Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

Webinaari: Yhdysvaltojen vaalisyksy 2024

15 elokuun ǀ 16:0017:30

Tutkijat Mikko Poutanen ja Anna Kronlund keskustelevat Yhdysvaltojen vaalisyksystä 2024.

Marraskuussa luvassa on entisen presidentin Donald Trumpin ja istuvan presidentin Joe Bidenin uusintaottelu, joka on monella tavalla poikkeuksellinen. Trump on jatkanut vuoden 2020 vaalien tuloksen kieltämistä ja on kampanjoinut osin oikeussaleista käsin, tai ainakin niiden ulkopuolelta. Rikosoikeudessa tuomitulla entisellä presidentillä on muita oikeusjuttuja avoimena: tilanne on vähintäänkin ennennäkemätön. Samaan aikaan Trumpin suosio on vähintään yhtä vahvaa kuin aiemminkin, eikä uutta kautta voi pitää mitenkään mahdottomana skenaariona.

Toisin kuin Trump, Biden taasen kamppailee heikon suosion kanssa myös omiensa keskuudessa. Presidentin ylätason onnistuneet politiikkatoimet ja kohtuullisen hyvä talouskasvu eivät vaikuta vakuuttavan amerikkalaisia odotetulla tavalla. Bidenin kohdalla myös ikä on noussut merkittävällä tavalla kysymykseksi.

Trumpin oikeusjuttujen myötä myös yhdysvaltalainen oikeuslaitos on tullut entistä vahvemmin vedetyksi mukaan politiikkaan. Ex-presidentti vaikuttaa myös flirttailevan entistä avoimemmin autoritaaristen politiikkatoimien kanssa. Mitä kaikkea tästä nyt seuraa ja mistä asemista ehdokkaat lähtevät vaalisyksyyn?

Webinaarissa luodataan Yhdysvaltojen niin sisä- kuin ulkopoliittisiakin kuvioita. Korona-pandemian väistyttyä Venäjän hyökkäys Ukrainaan ja Israel Gazaan sekä Yhdysvaltojen ja Kiinan väliset kuviot ovat nostaneet Yhdysvaltojen vaalien geopoliittisia panoksia.

Webinaari järjestetään Zoomin välityksellä. Tapahtuman kieli on suomi.
Lopussa on aikaa yleisökysymyksille.

Lämpimästi tervetuloa osallistumaan! Tilaisuuteen ei tarvitse erikseen ilmoittautua.

Webinaarin järjestäjät: Valtiotieteellinen yhdistys ja Politiikasta-verkkolehti

Webinaarin Zoom-linkki.

Tiedot

Päivämäärä:
15 elokuun
Aika:
16:00–17:30
Tapahtumaluokka:
Tapahtuma tagia:
, ,

Tapahtumapaikka

Zoom

Järjestäjät

Valtiotieteellinen yhdistys
Politiikasta
Scroll to Top