Politiikasta.fi haastaa keskustelemaan politiikasta ja politiikantutkimuksesta

Huhtikuussa 2012 avautunut uusi interaktiivinen nettisivusto politiikasta.fi kanavoi analyysejä politiikan tutkimuksen näkökulmasta, mielenkiintoisia kommentaareja ja tutkijoiden blogejakin. Ensimmäisellä viikolla käsitellään Venäjää, arabikevättä ja tutkijoiden ja median välistä keskustelua. Sivustoa päivitetään vähintään kerran viikossa.

”Politiikasta.fi-sivustolla pääsee lukemaan ja keskustelemaan politiikasta ja siihen liittyvästä tutkimuksesta. Ideana on, että sivustolta saa kattavaa ja jatkuvasti päivittyvää tietoa politiikasta sekä siitä mitä politiikantutkimuksen saralla Suomessa tapahtuu – kaikille osapuolille”, toteaa sivuston vastaava päätoimittaja, yliopistonlehtori Emilia Palonen.

Sivusto on kohtaamispaikka politiikan tutkijoille, toimittajille, järjestötoimijoille ja muille politiikasta kiinnostuneille. Sivustolla politiikasta kiinnostuneet voivat lukea, kommentoida ja keskustella ajankohtaisista poliittisista kysymyksistä, politiikan tutkimuksesta ja yhteiskunnallisista analyyseistä.

”Tavallisten uutissivujen sijaan politiikasta.fi tarjoaa syväluotaavampia analyysejä”, selvittää yliopistonlehtori Jarmo Rinne, toinen sivuston päätoimittajista.

Julkisia kohtaamisia

Sosiaaliseen mediaan verkostoituvalla sivustolla on myös Facebook-sivu ja Twitter-tili, joista saa tietoa uusimmista artikkeleista sekä vilkkaimmista keskusteluista sivustolla. Sivusto on kohtaamispaikka niin tutkijoille, medialle kuin laajalle yleisöllekin.

Politiikasta.fi-sivustoa tuottaa Valtiotieteellinen yhdistys yhdessä Suomen rauhantutkimusyhdistyksen kanssa. Projektia rahoittaa Koneen Säätiö. Sivustolla voi lukea suomen-, ruotsin- ja englanninkielisiä artikkeleita. Tällä hetkellä sivustolla keskustellaan muun muassa tutkijoiden roolista sekä Venäjästä.

1 ajatus aiheesta “Politiikasta.fi haastaa keskustelemaan politiikasta ja politiikantutkimuksesta”

  1. Paluuviite: Tiedejulkaisemisen infrastruktuuri on vanhentunut – tarvitaan kokonaisvaltainen uudistus - Politiikasta

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top