Seminaari tuo avoimen demokratian tekijät yhteen

Avoin ministeriö ja Deliberatiivisen demokratian instituutti kutsuvat avoimen demokratian kehittäjät, tutkijat ja hyödyntäjät ensimmäiseen aiheelle omistettuun seminaariin Suomessa. Tapahtuma järjestetään osana European Citizens’ Crowdsourcing -hankkeen kansainvälistä seminaarisarjaa keskiviikkona 11. lokakuuta Eurooppasalissa Helsingissä.

Aihepiirin tekijät pääsevät tapaamaan toisiaan seminaarissa tiukasti konkretiaan kiinnittyen. Esiin nousevat muiden muassa lakien arvioinnin joukkoistaminen, arvolähtöinen, datan vauhdittama päätöksenteko työmarkkinoiden edunvalvonnassa sekä yhteishyvän talouden joukkorahoitus. Yhteensä tuoreita kotimaisia avoimen päätöksenteon esimerkkejä on esillä kymmenen tekijöiden itsensä esittelemänä, joihin voi tutustua tarkemmin Avoimen ministeriön sivuilla.

“Päätöksenteko avautuu monia polkuja. Se ei tarkoita pelkästään tietopohjan julkisuutta ja läpinäkyvyyttä, vaan myös avointa vuorovaikutusta asialistan asettamisessa ja päätösesitysten muotoilussa” sanoo Eucrowd-hankkeen asiantuntija Raimo Muurinen Avoimesta ministeriöstä.

Seminaarin taustalla on Eucrowd-hanke, jossa kehitetään päätöksenteon joukkoistamisen menetelmiä. Kehitys pohjautuu belgialaisen European Citizens’ Action Servicen tutkimukseen 27 päätöksenteon joukkoistamisen hankkeesta. Niiden pohjalta on luotu malli euroopan laajuisen joukkoistamispilotin pohjaksi. Seminaarin ryhmätyöosuudessa hiotaan kotimaisten kokemusten pohjalta suunnitelma kuntoon Euroopan laajuista joukkoistamispilottia varten.

“Lukuisilla valtion organisaatioilla, kunnilla ja yhdistyksillä on jo useiden vuosien kokemus joukkoistamisesta. Yhdistämällä parhaat käytännöt ja tekijät, Suomessa voitaisiin avata esimerkiksi seuraavan hallitusohjelman valmistelu verkkoon” Muurinen ehdottaa.

Seminaari on ilmainen ja kaikille avoin. Työkielenä käytetään englantia Eucrowd-hankkeen kansainvälisten kumppaneiden osallistumisen vuoksi. Tutustu seminaarin tuoreeseen ohjelmaan ja avoimen demokratian tekijöihin esittelyihin ilmoittautumislinkistä alta.

Ilmoittaudu Open Democracy in Practice: Crowdsourcing -seminaariin

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top