Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Poliittisia pistoja: suuri käsityöaktivismikeskustelu

10.12.2019 ǀ 16:0018:00

Neula ja lanka ovat poliittista! Vuosituhannen vaihteen jälkeen on koettu pehmeän aktivismin aalto, kun käsityöaktivismi eli craftivismi on kasvattanut suosiotaan.

Craftivismissa yhdistyvät kädentaidot ja yhteiskunnallinen vaikuttaminen niin pienessä kuin suuressa mittakaavassa. Se on yhtä lailla yksilön aktivismia, omien ajatusten ja yhteiskunnallisten vaatimusten ilmaisua perinteisin käsityötekniikoin, kuin myös kollektiivista toimintaa vuorovaikutuksessa toisten kanssa ”yhteiskunnallisissa ompeluseuroissa” tai sosiaalisen median kautta

Politiikasta taidetta -sarjan tilaisuudessa pohditaan craftivismin olemusta sekä taiteen että tieteen kautta. Esillä on Paula Sankelon ilmastoaiheisia kantaaottavia ristipistotauluja. Sankelo herättää kierrätettyjä perinteisiä kanavatöitä eloon kirjomalla niihin tekstejä ja puhekuplia luonnon ja ilmaston puolesta, nyrjäyttäen kesyt kanavatyöt kriittisiksi kannanotoiksi.

Miten ristipistoista tuli radikaaleja? Miksi kiireellisissä kriiseissä hidas käsillä tekeminen nousee varteenotettavaksi vastarinnaksi? Minkälaista (globaaliakin) yhteisöllisyyttä syntyy konkreettisen käsillä tekemisen ympärille?

Näistä ja muista aiheista keskustellaan Tampereen yliopiston Cafe & Aula Toivon lavalla 10.12. klo 16 eteenpäin. Keskustelijoina ovat

Paula Sankelo, tutkija, craftivisti, ilmastoaktivisti
Kaarina Nikunen, Tampereen yliopiston median ja viestinnän tutkimuksen professori
Miia Collanus, Tampereen yliopiston käsityötieteen yliopisto-opettaja

Puhetta johtaa VTM (väitellyt) Inna Perheentupa Helsingin yliopistosta.

Tilaisuus on kaikille avoin. Ristipistot, neulominen sekä muut craftivismin muodot yleisössä ovat ehdottomasti sallittuja. Tervetuloa!

Politiikasta taidetta on Koneen Säätiön rahoittama hanke, jossa kutsumme taiteilijoita tulkitsemaan politiikkaa kriittisestä näkökulmasta: kuinka politiikasta ja yhteiskunnasta tehdään näkyvää taiteen keinoin?

Tiedot

Päivämäärä:
10.12.2019
Aika:
16:00–18:00

Tapahtumapaikka

Tampereen yliopiston päärakennus
Kalevantie 4
Tampere, 33014
+ Google Map
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top