Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Politiikan tutkimuksen päivät 2019

14.3.2019 ǀ 08:0015.3.2019 ǀ 17:00

Valtiotieteellisen yhdistyksen vuosittainen päätapahtuma Politiikan tutkimuksen päivät järjestetään Lapin yliopistossa 14.–15. maaliskuuta 2019.

Politiikka on rikki, kuten sanonta kuuluu. Lisäksi näinä aikoina sanotaan, että poliittinen järjestelmä suosii opportunistisia yksilöitä, nostaa huipulle kyseenalaisia johtajia ja tuottaa kansalaisten kannalta ongelmallisia päätöksiä. Koska elämme nyt ”totuuden jälkeistä aikaa”, emme voi luottaa informaation alkuperään, todelliseen tarkoitukseen tai edes siihen, kuka sitä väittää esittävänsä.

Nykyisten luottamuskriisien keskellä on helppo unohtaa, että poliittinen historia on suurelta osin epätavallisten tilanteiden ja ennustamattomien tekojen historiaa. Mahdollisuus saada uskottavaa tietoa ja keskustella siitä julkisesti eivät ole itsestäänselvyyksiä, vaan historiallisia saavutuksia. Menneisyydestä tunnemme suuren joukon demokratian sankareita ja häiriköitä, mutta ketkä ovat heitä tänään? Jos varmuutta ei ole muusta, niin ainakin siitä, että nykyaika asettaa poliittiselle arvostelukyvylle erityisen haasteen.

Lapin yliopistossa järjestettävät Valtiotieteellisen yhdistyksen LI Politiikan tutkimuksen päivät kokoavat suomalaisia ja kansainvälisiä asiantuntijoita keskustelemaan demokratiasta, kansalaisvaikuttamisesta ja kansalaistottelemattomuudesta, lähestyvistä vaaleista sekä muista ajattomista ja ajankohtaisista poliittista kysymyksistä.

Päivät järjestetään Rovaniemellä Lapin yliopiston päärakennuksessa 14.–15. maaliskuuta 2019.

Työryhmäkutsu

Kutsumme konferenssiin työryhmäehdotuksia. Ehdotusten lähettämisen takaraja on 1.12.2018.

Työryhmiä toivotaan kaikilta politiikan tutkimuksen osa-alueilta. Työryhmäehdotuksessa pyydetään lähettämään otsikko sekä enintään 200 sanan kuvaus siitä, millaisia esityksiä työryhmään halutaan. Lisäksi ehdotuksessa tulee nimetä puheenjohtaja ja diskussantti, joka avaa keskustelun kommentoimalla kaikkia esityksiä. Puheenjohtajan osalta tulee mainita nimi, affiliaatio, postiosoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite. Osallistujia ei tarvitse vielä tässä vaiheessa nimetä: kun paneelit on valittu, esitämme erillisen kutsun tarjota niihin kontribuutioita. Myös työryhmän osallistujat voi kuitenkin nimetä, jos he ovat jo tiedossa.

Työryhmiin toivotaan korkeintaan neljää esitelmää (à 15 min.), jolloin keskustelulle jää kohtuullisesti aikaa. Työryhmien kieli voi olla suomi, saame, ruotsi, englanti tai niiden yhdistelmä. Ehdotukset pyydetään lähettämään 1.12. mennessä päivien sihteerille (johan-eerik.kukko@ulapland.fi).

Tiedot

Alkaa:
14.3.2019 ǀ 08:00
Loppuu:
15.3.2019 ǀ 17:00
Kotisivu:
https://www.ulapland.fi/FI/Tapahtumat/Politiikan-tutkimuksen-paivat-2019-

Järjestäjä

Valtiotieteellinen yhdistys
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto

Tapahtumapaikka

Lapin yliopisto
Yliopistonkatu 8
Rovaniemi, 96300 Suomi
+ Google Map

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top