Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Politiikasta taidetta: PAX – puhutaan sodasta & Darren Cullen

24.5.2018 ǀ 18:0020:00

Politiikasta-verkkolehden Politiikasta taidetta järjestää yhdessä Vantaan taidemuseo Artsin kanssa torstaina 24.5. kello 18.00-20.00 keskustelutilaisuuden Vantaan taidemuseossa. Taiteilija Jani Leinosen kuratoimassa PAX – puhutaan rauhasta -näyttelyssä järjestettävässä tilaisuudessa käsitellään taiteilija Darren Cullenin töiden teemojen kautta sotaa ja rauhaa.

Sota on rauhallistenkin yhteiskuntien keskiössä. Sotaa harjoitellaan, siihen varaudutaan, sitä brändätään ja markkinoidaan, siihen rekrytoidaan, aseita valmistetaan ja myydään. Sotaan ja sodankäyntiin liittyvää väkivaltaa ja tappamista glorifioidaan, ja sodan todellista veristä luonnetta pyritään silottelemaan ja piilottamaan erilaisin tavoin, retorisin ja visuaalisin keinoin. Brittiläisen Cullenin toimintafiguurit ja sodan todellisuutta paljastava taide kutsuvat pohtimaan sotaa ja sen todellista veristä luonnetta.

Politiikasta taidetta -tapahtumassa tutkijat ja asiantuntijat keskustelevat Cullenin teosten innoittamana sodasta, rauhasta ja taiteesta. Miten sotaa tällä hetkellä – ja historiassakin – markkinoidaan, millaisella puhuttelulla sotilaita rekrytoidaan, millä lauseilla aseita kaupataan ja millä keinoin sotaa oikeutetaan? Miten usein silotellun pinnan alle piilotettua sodan todellisuutta voi tehdä näkyväksi tieteen ja taiteen keinoin? Mukana keskustelemassa tutkijatohtori, taiteilija Susanna Hast Taideyliopistosta, pian väitöskirjaansa puolustava tutkija ja kansalaisaktivisti Karim Maïche Tampereen yliopiston rauhan- ja konfliktintutkimuskeskus TAPRIsta sekä toiminnanjohtaja Mari Mekri SaferGlobe-ajatushautomosta. Keskustelun vetää Politiikasta-verkkolehden tuottaja, tutkijatohtori Noora Kotilainen.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Artsi on liikkumisesteetön museo.

Tiedot

Päivämäärä:
24.5.2018
Aika:
18:00–20:00
Kotisivu:
https://www.facebook.com/events/345828452604870/

Järjestäjät

Politiikasta
Vantaan taidemuseo Artsi
Vantaan taidemuseo Artsi

Tapahtumapaikka

Vantaan taidemuseo Artsi
Paalutori 3
Vantaa, 01600 Suomi
+ Google Map
Puhelin
043 826 8990
Näytä Tapahtumapaikka WWW-sivusto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top