Rokotevastaisuus terveysfundamentalismina

Politiikasta-verkkolehden Yksi tutkija, yksi minuutti -videolla Lapin yliopiston väitöskirjatutkija Astrid Aminoff kertoo, miksi rokotevastaisuus on uskonnollisen fundamentalismin kaltainen aate.

Videon kuvaus Susanna Hast.

1 ajatus aiheesta “Rokotevastaisuus terveysfundamentalismina”

  1. Timo Raunio

    No jopa oli tyhjänpäiväinen kannanotto.

    Heti esityksensä alussa Aminoff syyllistyy bifurkaatiovirheeseen, ja tältä vääristyneeltä pohjalta sitten jatketaan kovin pseudotieteellisessä hengessä. Mukaan saadaan aimo annos tahatonta komiikkaakin, kun Aminoff syyttää vastapuolen olevan liikkeellä ”enemmänkin uskonnon” pohjalta ja päätyvän jopa ”fundamentalismiin” – muttei kuitenkaan pysty esittämään mitään pätevää argumenttia moisen väitteen tueksi, vaan hänen omakin argumentointinsa jää pelkän uskonvaraiseen käsityksen varaan.

    Joku voi nyt ehkä huomauttaa, että eihän tällaiseen minuutin mittaiseen videoklippiin ole mitään kovin laajoja perusteluja mahdollista saada mahtumaan. Tämä kuitenkin on huono puolustelu. Miksi lähteä ylipäätään toteuttamaan mitään videota, jos kerran tekijät itsekin tietävät, että siitä ei pystytä tekemään kunnollista?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top