Metallinaisia

Politiikasta taidetta -sarja esittelee taiteen ja tieteen yhteistyöhankkeen Metallinaisia. Metallinaisia kertoo Liberian sisällissotiin osallistuneiden tyttösotilaiden elämäntarinoita kuvataidenäyttelyiden avulla. Näyttelykokonaisuus sisältää kaksiulotteisia metalliteoksia sekä monikanavaisen ääniteoksen.

Metallinaisia on syntynyt Leena Vastapuun Liberian tyttösotilaita käsittelevän väitöskirjatyön Hope Is Not Gone Altogether (2017) siivittämänä. Seuraava video esittelee hanketta, sen taustoja, syntyä ja toteutusta ja nostaa esiin Mirja Kurrin teoksen We Did Bad, Bad Things. Kurrin sanoin teos kertoo siitä, kuinka ”Tyttösotilaat eivät olleet vain passiivisia uhreja, vaan usein samanaikaisesti sekä uhreja että pahantekijöitä. Teoksessa We Did Bad, Bad Things yhdistyy hyvä ja paha. Toinen käsi on aggressiivinen, toinen lohduttava.”

Videon kuvasi Susanna Hast viimeisimmässä Metallinaisia-näyttelyn avajaisissa sekä keskustelutilaisuudessa ”Metallinaisia: Sodan kokemuksen tarkastelua tieteen ja taiteen keinoin” Galleria Huudossa Helsingissä toukokuussa 2017. Videolla kuullaan muunnelma Jaakko Vastapuun 16-kanavaisesta ääniteoksesta Metal Jungle.

Teostiedot:
Mirja Kurri
We Did Bad, Bad Things
2017
sekatekniikka teräslevylle / mixed media on sheet iron
54 x 48 cm

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top