Politiikasta taidetta: Onko Trumpin ja Bidenin välisessä kamppailussa aihetta nauruun?

Yhdysvaltain presidentinvaaleissa sattuu ja tapahtuu. Pyysimme kolmea suomalaista taiteilijaa tulkitsemaan vaalikauden tapahtumia poliittisten pilapiirrosten ja sarjakuvien kautta. Teoksissaan taiteilijat tarjoavat uusia näkökulmia Yhdysvaltain poliittiseen tilanteeseen ja pohtivat taiteen merkitystä yhteiskunnallisten tapahtumien sanoittajana. Teokset julkaistaan Politiikasta.fi-sivuilla loka-marraskuun aikana.

Sarjan ensimmäinen teos on kuvataiteilija Katja Tukiaisen SHEriff-niminen sarjakuva. Tukiainen itse kertoo teoksestaan näin:

“Sarjakuvani sankari edustaa kaikkia niitä, joiden äänen toivon painavan tulevissa USA:n presidentinvaaleissa. Sarjakuvani toinen päähenkilö, väsynyt hahmo keinutuolissa saattaa herättää lukijoissa sympatiaa, heissäkin, jotka eivät kannata hänen politiikkaansa. Taiteen voima on siinä, kuinka se tekee näkyväksi ja melkein todeksi kuvitelmia.

Koen vastenmielisyyttä kaikkea väkivallan kuvaamista kohtaan, vaikka taiteilijalle todellisuuden julmuutta kuvaavan teoksen tekeminen voisi olla joskus perusteltua. Empatia on hyväksyttävää, silloinkin kun se jonkun toisen mielestä on pelkästään tyhmää. Piirsin tämän sarjakuvan valmiiksi ennen tietoa Trumpin korona-sairaudesta. Kuultuani uutisen Trumpin sairaudesta koin myötätuntoa häntä kohtaan, ja sarjakuvasankarini varmasti myös. Toivon silti, että hyvä tai ainakin pienempi paha voittaa 6-0.”

Katja Tukiainen 2020

2 ajatusta aiheesta “Politiikasta taidetta: Onko Trumpin ja Bidenin välisessä kamppailussa aihetta nauruun?”

  1. Paluuviite: Politiikasta taidetta: Onko Trumpin ja Bidenin välisessä kamppailussa aihetta nauruun? Osa II – Politiikasta

  2. Paluuviite: Politiikasta taidetta: Onko Trumpin ja Bidenin välisessä kamppailussa aihetta nauruun? Osa III – Politiikasta

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top