Politiikasta tuli vuoden 2019 tiedeviestintäpalkittu

Suomen tiedetoimittajain liitto ry on valinnut Politiikasta-lehden vuoden 2019 tiedeviestintäpalkinnon saajaksi. Olemme hienossa seurassa: toinen vuosittaisen tiedeviestintäpalkinnon saaja on Yliopisto-lehti ja vuoden tiedetoimittajaksi on valittu vapaa tiedetoimittaja Kalevi Rantanen.

Palkintoperusteissa todetaan, että

Politiikasta-julkaisu on osoittanut, miten sinnikäs ja periksiantamaton tiedeviestintä laventaa asiantuntijuutta. Samalla kun se tarjoaa yleistajuisia asiantuntija-artikkeleita sekä hyvin ajankohtaisiin että ajattomiin aiheisiin, se on nostanut toimittajien ja siten myös suuren yleisön tietoisuuteen asiantuntijoita ja tutkijoita, jotka tulevat perinteisen professorikunnan ulkopuolelta. Politiikasta ei siten kilpaile perinteisten tiedotusvälineiden kanssa, vaan tuo niihinkin tuoreita näkökulmia ja tutkittua tietoa.”

Olemme palkinnosta otettuja ja onnellisia. Koemme, että se on tunnustus yhdessä tehdystä, vuosikausia jatkuneesta työstä: valtava kiitos siis kaikille, jotka lehtemme eloon ovat omalla panostuksellaan vaikuttaneet!

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Scroll to Top